Project

STRESSZ SZŰRŐ ÉS DIAGNOSZTIKAI SEGÉDESZKÖZ FEJLESZTÉSE

KEDVEZMÉNYEZETT:
MOBILE ENGINE SZOFTVERFEJLESZTŐ ÉS ÜZEMELTETŐ KFT
VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ TÁMOGATÁS ÖSSZEGE:
177 849 830
FORINTTÁMOGATÁS INTENZITÁSA:
55%
VISSZATÉRÍTENDŐ HITEL ÖSSZEGE:
88 924 915 FORINT
PROEJKT TERVEZETT BEFEJEZÉSI DÁTUMA:
2022.06.30.
PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA:
GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2017-00032

Az Európai Unió támogatásával a Mobile Engine Kft. megkezdte Miskolcon a GINOP-2.1.2-8-1-4-16 kódszámú, Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék felhívás keretében a „Stressz szűrő és diagnosztikai segédeszköz fejlesztése” című projektjének megvalósítását, melynek összköltsége 323,36 millió forint.

A Mobile Engine Kft. saját fejlesztésű munkafolyamat automatizálási mobil megoldását értékesíti nagyvállalatoknak, illetve számos egészségügyi szoftver megoldást is fejlesztett már. A projekt alapvető célja, hogy meglévő tudására alapozva egészséges társadalom és jólétet előre mozdító megoldást valósítson meg a cég. A digitális adatok egységes adatbázisban, egységes mesterséges intelligencia alapú értelmezési keretrendszerben való gyűjtése és elemzése lehetővé teszi, hogy a hagyományos orvosi módszertanokat automatikus és folyamatos mérési lehetőségekkel egészítsük ki. Ezen hagyományos diagnosztikai módszertanok párhuzamos vizsgálata és új módszerünk validálása lesz a projekt kiemelt feladata.
A 2021-ben lezáródó fejlesztés eredményeként a kifejlesztett stressz szűrő és diagnosztikai segédeszköz hozzájárul a stressz, szorongás, kóros fáradtság, depresszió jobb szűréséhez,diagnózisához. Ezáltal a projekt eredménye jelentősen hozzá fog járulni a társadalom, azon belül is a munkahelyi stressznek kitett dolgozó társadalom egészségéhez és jólétéhez. A projekt tudományos-műszaki eredményei segíteni fognak az orvoslás, pszichológia, mesterséges intelligencia és informatika területén más fejlesztéseket is. A felhasznált adatelemzési módszerek itt tölthetőek le.